eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Torres si uvědomil známou pravdu! Měl bych dávat víc gólů, prohlásil

Autor:
Datum: 22. 12. 2013

Útočník Chelsea Fernando Torres připustil, že měl během svého působení na Stamford Bridge, kam přišel v lednu 2011 za 50 mil. liber, měl dát víc gólů.

Zlaté časy na Anfield

Torres dal za tři roky 41 branek v dresu Blues a v právě probíhající sezóně rozvlnil síť za zády soupeřů dvakrát. V době svého působení v Liverpoolu dal 33 branek v úvodní sezóně a Anfield opouštěl s bilancí 81 gólů ve 142 zápasech.

Výkony dobré, ale gólů málo

V rozhovoru pro Sky Sports pak fotbalista uvedl: „Ano, jsem spokojený s výkony a se získanými trofejemi, ale určitě ne góly. Přišel jsem sem vyhrávat poháry, a to se mi dařilo. Vyhrál jsem prakticky všechno a na výhru Premier League je ještě čas. Jsem spokojený se svou pozicí v mužstvu, ale určitě jsem měl dát víc gólů. Na druhou stranu, pokud vyhráváme, nezáleží na tom, kdo dává góly,“ uvedl španělský ostrostřelec.

S poklesem formy a změnou manažerů přišlo i častější vysedávání na lavičce. Pod José Mourinhem bojuje Torres o místo se Samuelem Eto’o a Dembou Ba. „Pokud podáváte dobré výkony a dáváte góly, pak hrajete každý týden. Proto Ronaldo nebo Messi nikdy nechybí, dávají gól v každém zápase. Ale v životě to často není ideální. Vím, že nedávám tolik gólů, kolik bych měl a když někdo hraje na mém místě, takový je prostě život,“ dodal smířlivě Torres.

„Občas se objeví problémy, ale je potřeba být silný. Nemyslím si, že někdo hraje jeden den špatně a druhý je za hvězdu a tak to zůstane. Naopak problémy vás posílí,“ uvedl Torres, který se musel rychle přizpůsobit Mourinhovým požadavkům.

Chce to čas

„Když přijde nový manažer, potřebuje vyzkoušet všechny hráče, potřebuje vybudovat tým a naučit hráče svým způsobům. My jsme právě v procesu učení, není to jednoduché. Někdy stačí dva měsíce, jindy jsou potřeba dva roky. Ve fotbale samozřejmě dnes není tolik času a tak se každý musí rychle přizpůsobit. Všichni se musíme zlepšit a dávat víd gólů, i když si nemyslím, že to je jen o útočnících,“ uvedl Torres.

https://www.youtube.com/watch?v=bpdnti1gi2A

-Jan Dvořák-

(zdroj fotky: chelseafc.com)

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace