eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Konkurence Torresovi pomůže, míní Mourinho

Autor:
Datum: 25. 6. 2013

Nový kouč Chelsea José Mourinho se domnívá, že přibrzděnému španělskému střelci Fernandu Torresovi může v nové sezoně vyhovovat vyšší počet útočníků v kádru Blues. Zároveň ale dodává, že bývalý forvard Liverpoolu nemá místo v základní sestavě předplacené.

Torres v minulé sezoně nastřílel 22 gólů ve všech soutěžích, ale v Premier League pomohl Chelsea jen osmi brankami. Nedokázal zatím plně obhájit částku 50 milionů liber, kterou za něj londýnský klub zaplatil Liverpoolu.

Mourinho však věří, že před Španělem je lepší sezona, zejména proto, že Torres nebude na střílení branek sám. „Měl by být spokojený, protože máme větší konkurenci na všech postech a to každému hráči prospívá. Někdy byl na všechno sám. V lednu přišel Demba Ba, teď je tu Lukaku a pro tým jako celek je to jen dobře,“ uvedl portugalský kouč.

Torres se vzhledem k účasti na Poháru FIFA ještě nezapojil do letní přípravy, ale už příští týden by měl za týmem přicestovat na soustředění do USA. Mezitím jej na hrotu útoku zastupuje zejména mladík Lukaku.

I do něj Mourinho vkládá velké naděje. „S Torresem může určitě soupeřit o místo. Učí se hrát stylem, který po něm chci. Je vnímavý a chytrý, dostává pod kůži ty správné pohyby na hřišti. Nechceme jen útočníka, který bude mezi středními obránci soupeře, ale který se někdy stáhne do zálohy, někdy na křídlo,“ vysvětlil.

-mav-
Foto: isifa/Getty Images

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace