eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Torres prožívá nejlepší období v Chelsea. Chválí ho i Mourinho

Autor:
Datum: 28. 5. 2013

Vrací se španělský útočník Fernando Torres zpět do své herní formy? Fotbalista, který byl po svém přestupu do Chelsea častým terčem kritiky i posměšků, konečně začíná podávat výkony, které se od něj očekávaly hned od začátku. V posledních dvou soutěžních zápasech nejen, že vstřelil tři góly, ale svým pohybem a dravostí trápil obránce soupeře stejně, jako v dobách své největší slávy.

Devětadvacetiletý fotbalista se ve středu dvakrát trefil do sítě Schalke, v neděli pak v poslední minutě důležitým gólem zařídil výhru nad Manchesterem City. V duelu se Citizens navíc trefil brankovou konstrukci, přihrál na jeden gól a po celý zápas byl neustálou hrozbou. Jeho výkony překvapují i kouče Josého Mourinha.

„Fernando mě velmi příjemně překvapuje a to už od prvního dne, co tu působím. Každý den na sobě tvrdě pracuje. Někdy jej postavím do základní sestavy, někdy jej posadím na lavičku a někdy ho vůbec nenominuji na zápas, ale jeho přístup k fotbalu je pořád stejný – tvrdě dře a maká na sobě,“ uvedl Mourinho.

„V zápase proti City podal fantastický výkon. V prvním poločase sice zahodil jasnou šanci, ale paradoxně právě tento moment jej nakopl. Jakoby si v tu chvíli řekl, že vše odčiní a stane se mužem zápasu,“ pokračoval Mourinho, který závěrem skromně odmítl přiznat, že má na výkony Torrese velmi pozitivní vliv.

„Neděláme s Torresem nic speciálního, chováme se k němu stejně, jako k ostatním hráčům. Nedokážu objektivně posoudit, zda se od poslední sezóny nějak výrazně zlepšil. Pokud ano, pak je to zejména díky tomu, jak tvrdě na sobě pracuje,“ zakončil portugalský kouč.

-Jan Novák-

(zdroj fotky: theguardian.com)

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace