eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Torres vs. forvardi Chelsea. Kdo je nejproduktivnější?

Autor:
Datum: 21. 11. 2013

Fernando Torres má na hrotu Blues těžkou konkurenci. Trenér José Mourinho má rozhodně kam sáhnout a boj o místo klasického „koncáka“ je opravdu litý. Jak si ve střeleckých závodech vede El Niňo?

Na „špici“ se může postavit Samuel Eto´o, Demba Ba, Fernando Torres a zvládne to i André Schürrle. Už jen při vyslovení těchto jmen musí soupeřovým obráncům vstávat hrůzou vlasy na hlavě.

Zatím nejlepší čísla má právě Fernando Torres. „Fernando tvrdě pracuje a bude dávat hodně gólů,“ řekl nedávno Mourinho, a ač mnoho fanoušků mohlo pochybovat, portugalský stratég se opět nemýlil.

Fernando se letos trefil v dresu Blues pětkrát, má tak o branku více než posila z Machačkaly Samuel Eto´o. Dvakrát se dokázal prosadit v Lize Mistrů, jednou překonal Bayern ve finále Superpoháru, po gólu si připsal v Premier League a Ligovém poháru.  Potřeboval na ně 700 minut.

O branku chudší Eto´o se může chlubit zhruba stejným vytížením. Dvakrát se trefil v Premier League a stejný zápis vykazuje z Champions League.

Zbylí dva útočníci si připsali po jedné brance. Vytáhlý fotbalista ze Senegalu Demba Ba zažívá po povedeném jaru pod Mourinhem horší časy. Do sestavy má daleko, s 215 minutami rozhodně spokojený být nemůže.

Nejvíce času na zeleném pažitu strávil André Schürrle. Za téměř osm set minut v dresu Chelsea zaznamenal po letním přestupu pouze jeden gól, avšak důležitý do sítě Manchesteru City.

Nejlepší čísla tak zatím vykazuje kritizovaný forward Fernando Torres. Ten zatím naplno potenciál po přestupu z Liverpoolu nenaplnil, ale i tak ukazuje, že je pro londýnský klub velkým přínosem.

-Jiří Kunášek-

(zdroj fotky: fernando9torres.com)

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace