eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Torres: Ztratil jsem chuť do fotbalu

Autor:
Datum: 17. 7. 2012

Fernando Torres se v minulé sezóně nemohl dostat do základní jedenáctky Chelsea a jeho vášeň pro fotbal se tak pomalu vytrácela.

Osmadvacetiletý Torres zahájil tuto sezónu v dobré formě poté, co se stal po odchodu Didiera Drogby jedničkou v útoku Blues. Přitom jen před pár měsíci chyběla španělskému reprezentantovi chuť do hry, jeho přesun z Liverpoolu na Stamford Bridge za 50 mil. liber byl k smíchu mnoha lidem.

„V polovině minulé sezóny  jsem opustil hodnoty, na kterých jsem vyrůstal. V minulosti jsem měl spoluhráče, kterým bylo jedno, jestli jejich tým vyhrál nebo prohrál, jednoduše proto, že nehráli. Nikdy jsem nechtěl být jako oni, ale najednou jsem zjistil, že jsem jako oni, bylo mi jedno, jestli Chelsea vyhraje nebo prohraje. Nebyl jsem součástí týmu,“ uvedl Torres v rozhovoru pro list El Pais.

„Zjistil jsem, že nejsem šťastný, protože jsem přestal být tím, kým jsem vždycky chtěl být. V šatně nemůžete nikdy přestat myslet na tým, ale nakonec jsem se naučil sám se sebou pracovat a přišel jsem na to, že jediným člověkem, který se může změnit, jsem já sám. Vyzrál jsem, poznal jsem lépe sám sebe a uvědomil si, že to je na mě. Naučil jsem se být víc sebekritický, lépe rozumět ostatním a smířit se se situací,“ dodal španělský fotbalista.

Za to vděčí i manažerovi Roberto Di Matteovi, který z něj udělal lepšího hráče: „Dokážu mít pod kontrolou situace, u kterých se mi to dříve nedařilo,“ prozradil Torres. Ten prý rozhodně nelituje svého přestupu do anglického fotbalu. „Liverpoolu vděčím za mnohé, zůstane neoddělitelnou součástí mého života. Fanoušci Reds na mě asi tak nevzpomínají, ale čas to změní. V roce 2007 jsem si nemohl vybrat lepší místo,“ vysvětlil svůj postoj k Liverpoolu Torres.

-jad-
Foto: Getty Images

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace