eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Torres slaví 30 let! Tady je shrnutí jeho dosavadní kariéry

Autor:
Datum: 20. 3. 2014

Když se Josému a Florii Torresovým narodil 20. března 1984 syn Fernando, nečekali, že se právě narodil jeden z největších střelců v dějinách své země.

Mladý Fernando začínal v 11ti letech v mládeži madridského Atletika, kde se vyčníval mezi ostatními dětmi a 27. května 2001, v pouhých 17ti letech debutoval v A týmu. Postupem času se stal v Atletiku miláčkem fanoušků a byl zvolen dokonce i jako kapitán mužstva! To už kolem něj ale kroužilo mnoho velkoklubů a nakonec boj o něj vyhrál anglický Liverpool.

Do Liverpoolu přestoupil v roce 2007 za 20 miliónů liber. Hned ve své první sezóně vytvořil rekord nejlépe střílejícího zahraničního hráče ve své premiérové sezóně na ostrovech. Celkově za klub od řeky Mersey nastřilel 81 branek ve 142 zápasech. Přesto na něj fanoušci nevzpomínají v dobrém, protože v lednu 2011 zradil a přestoupil do nenáviděné Chelsea.

V Londýně už to ovšem není ten obávaný střelec jako ve svých předchozích působištích. Celkově za Londýňany nastřílel ve 161 zápasech 43 branek a to je na hráče, který stál 50 miliónů liber a přicházel s reputací jednoho nejlepších útočníků světa docela málo.

Přejme tedy Torresovi, aby zažil ještě spoustu úspěchů, ať už sportovních či osobních. Ve svých 30ti letech už je 3. nejlepší střelec v historii své země, což je naprosto neuvěřitelné, když si vezmeme, co mělo Španělsko ve svém týmu za kanonýry.

Na závěr přidáváme video s jeho akcemi napříč kariérou.

-Radim Hodonský-
(zdroj fotky: facebook.com/Torres)

 

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace