eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Torres do Major League Soccer? Při skládání hráčského kádru se objevuje jeho jméno

Autor:
Datum: 1. 1. 2014

Dvacátým klubem americké fotbalové ligy Major League Soccer se stal tým New York F.C. Nováček příštího ročníku začíná obsazovat všechny důležité posty, prvním trenérem bude Jason Kreis, bývalý  kouč Real Salt Lake.

Vedení NYFC začíná pomalu skládat i hráčský kádr a jedno jméno se v úvahách šéfů klubu objevuje pravidelně, není jím nikdo jiný než Fernando Torres. Může se to zdát jako úvaha zcela mimo realitu, ale takový hráč by nejen zapadl do nového ambiciózního projektu, ale zároveň by pomohl ještě zvýšit prestiž celé soutěže.

Torres sice hraje momentálně za Chelsea, ale jeho herní vytížení ani úspěchy nejsou takové, jak by si všichni představovali. Ve 13 ligových zápasech dal Torres jen dva góly a na dva góly přihrál. Už od roku 2010 panují pochybnosti o tom, jestli se dokáže vrátit do bývalé formy a i pro něj to určitě musí být únavné.

Proč by ale Torres měl jít do NYFC? Španělský fotbalista potřebuje nutně změnit prostředí a přesun do New Yorku by možná byl tím, co fotbalista potřebuje. Od přestupu z Liverpoolu má jeho kariéra sestupnou tendenci a zlepšení je v nedohlednu. Pokud by přistoupil na přesun za velkou louži, tak by stál u zrodu nového klubu a hlavně by sám odstartoval novou éru.

Nový klub v New Yorku by se mohl stát Manchesterem City americké MLS. Anglický klub je zároveň investorem v tomto podniku a jistě bude mít zájem na tom, přivést kvalitní fotbalisty. NYFC by také mohl získat Torrese, s ohledem na jeho poslední formu, za zlomek ceny, za níž přestupoval do Chelsea. V každém případě by takový přestup navždy změnil tvář MLS.

-Jan Dvořák-

(zdroj fotky: chelseafc.com)

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace