eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Jako Morientes? Bývalý forvard Realu Madrid brání svého krajana Torrese

Autor:
Datum: 2. 12. 2013

Mají hodně společného. Oba jsou Španělé, oba mají stejné jméno, oba hráli v Liverpoolu a oba prošli stejně složitým hluchým obdobím ve svých kariérách. O kom je řeč? O Fernandech Torresovi a Morientesovi.

Torres se po svém přestupu do londýnské Chelsea za padesát milionů liber gólově zadrhl. Letos se v Premier League zatím prosadil pouze jednou, když snadnou trefou do prázdné branky rozhodl zápas na Stamford Bridge s Manchesterem City.

Morientes si v kariéře prošel velmi podobným obdobím. Po jeho gólových hodech v dresu Realu Madrid se mu vydařilo i roční působení ve francouzském Monaku, jenže když se vydal za kanál La Manche, jeho produktivita poklesla.

V první sezoně za Liverpool se prosadil pouze třikrát, v následující devětkrát. V šedesáti odehraných utkáních v dresu Reds tak zaznamenal jen dvanáct branek. Neužil si ani vítězství v Lize mistrů, protože v evropských pohárech nemohl hrát. Ale po odchodu do Valencie si na závěr kariéry opět užil plodné střelecké období.

I proto má dnes již sedmatřicetiletý bývalý španělský reprezentant pro Torrese pochopení a ještě nad jeho kariérou hůl neláme. „Myslím, že jeho nejlepší forma ještě není definitivně pryč. Všichni útočníci mají taková období. Každý nás hodnotí podle gólů, v tom je ten tlak,“ uvedl Morientes, který si z Anglie přivezl alespoň medaili za zisk FA Cupu v roce 2006.

-Martin Vymyslický-

(zdroj fotky: chelseafc.com)

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace