eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Torres zariskoval. Setrváním v Chelsea může přijít o MS

Autor:
Datum: 13. 7. 2013

Útočník Fernando Torres byl během léta spojován s možným odchodem z Chelsea, ale nakonec se rozhodl v týmu zůstat. Možná si tím však zavřel dveře na světový šampionát, který se bude konat příští rok v létě. V týmu Blues totiž nemá Torres jisté místo v základní sestavě a kouč španělské reprezentace, Vicente Del Bosque, na hráče z lavičky určitě spoléhat nebude.

Torres byl během léta spojován s přestupem do Arsenalu, Liverpoolu nebo také Tottenhamu. Žádná ze spekulací se ale nepotvrdila a devětadvacetiletý hráč tak zůstal na Stamford Bridge. Pod vedením nového kouče Josého Mourinha ho však v Londýně nečeká procházka růžovým sadem – z dosavadních tří ligových zápasů se v základní sestavě objevil pouze jednou.

Mourinho si navíc do klubu přivedl svého oblíbence v podobě kamerunského útočníka Samuela Eto’a. S tím se dobře zná ze společného působení v Interu Milán a nejednou mu skrze média vysekl poklonu. Pokud dvaatřicetiletý útočník chytne střeleckou formu, s největší pravděpodobností se stane útočnou volbou č. 1. Právě před Torresem.

V neprospěch španělského kanonýra hrají i další faktory. Mourinho v nedávném zápase na půdě Manchesteru United zvolil formaci bez klasického útočníka, čímž jasně deklaroval, že v Torresovy schopnosti nemá bezmeznou důvěru. Před pár týdny navíc prohlásil, že Torres nemá cenu 50 milionů liber, které za něj Chelsea v lednu 2011 zaplatila.

Trenér španělské reprezentace Del Bosque, podobně jako Chelsea, vsází na formaci s maximálně jedním hrotovým útočníkem. Jelikož se mu mimo Torrese nabízejí hráči jako Alvaro Negredo, Roberto Soldado nebo David Villa, je dost dobře možné, že na nejlepšího střelce loňského EURA místo nezbude.

-Jan Novák-

(zdroj fotky: football.co.uk)

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace