eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Defoe: Torres je pod příliš velkým tlakem

Autor:
Datum: 30. 7. 2012

Útočník Tottenhamu Jermain Defoe je toho názoru, že Fernando Torres se musí v myšlení vrátit do svých školních let, aby se začal znovu gólově prosazovat i v Premier League.

Torres dal v této sezóně sedm branek v jednadvaceti zápasech ve všech soutěžích. Předtím dal v dresu Chelsea za sezónu a půl patnáct branek, což je poměrně nízká návratnost, vezmeme-li v úvahu jeho pořizovací cenu ve výši 50 mil. liber, za tolik přišel z Liverpoolu do Chelsea v lednu 2011.

Defoe dal v této sezóně už čtrnáct branek, naposledy se trefil dvakrát proti West Hamu. Fotbalista Spurs nicméně tvrdí, že se malé produktivitě Torrese nediví, protože je na něj vyvíjen obrovský tlak. S příchodem Rafaela Beníteze na Stamford Bridge se ale nároky na Torrese jen zvýší, protože se všeobecně očekává, že španělský trenér dokáže dostat ze svého bývalého svěřence z Liverpoolu maximum.

Defoe ale dává Torresovi jinou radu. Místo čekání na Benítezova kouzla a triky si má vzpomenout, jaké to bylo za jeho školních let a spolehnout se na svůj instinkt jako tehdy. „Lidé na Torrese vyvíjejí příliš velký tlak, on si tak nemůže v klidu užít fotbal. V každém zápase je obrovský tlak. Je to něco s čím si musíte poradit a každý se s tím vypořádá jinak. Je potřeba k tomu přistupovat jako k jakékoliv jiné hře, jako jsme to dělali kdysi jako školáci,“ zavzpomínal a zároveň poradil Defoe.

-jad-
Foto: ČTK/imagosportfotodienst

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace