eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Benítez hodlá probudit Torrese

Autor:
Datum: 22. 7. 2012

Rafael Benítez věří, že se mu podaří dostat to nejlepší ze svého krajana Fernanda Torrese. Španěl se stal novým manažerem Chelsea ve středu a dnes vedl v Cobhamu první trénink.

Benítez, jež bude oficiálně do funkce uveden na dnešní podvečerní tiskové konferenci, doufá, že se mu podaří do konce sezóny přesvědčit Romana Abramoviče o svých kvalitách natolik, že mu po jejím skončení nabídne dlouhodobý kontrakt. Jedním z klíčů k úspěchu na Stamford Bridge bude forma útočníka Torrese, kterému se od příchodu z Liverpoolu nikdy nepodařilo naplno a dlouhodobě zazářit.

Španělský reprezentant dal ve 102 zápasech v dresu Liverpoolu 65 branek a tehdy ho většinou vedl právě Benítez. Jeho statistiky v Chelsea čítají mnohem skromnějších 11 branek v 58 zápasech. „Myslím, že i na jeho výrazu je dobře vidět, že se snaží až moc. Pořád si ale myslím, že má na to uspět a zužitkovat svůj potenciál. Některým hráčům se daří v jednom týmu natolik, že potom mají problém to zopakovat v týmu jiném. To porozumění je tam velice dobré a je obtížné ho zopakovat,“ uvedl na adresu Torrese Benítez.

Chelsea byla často obviňována, že nevyužívá předností Torrese, míč se v záloze posouvá daleko pomaleji, než byl fotbalista zvyklý z Liverpoolu, kde ve středu pole úřadoval jeho krajan Xabi Alonso a také Steven Gerrard. V posledním zápase Roberta Di Mattea v roli manažera Chelsea byl Torres na lavičce náhradníků, italský trenér dal přednost formaci bez klasických útočníků, tedy stejnému složení jaké přineslo úspěch Španělsku na evropském šampionátu.

-jad-
Foto: Getty Images

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace