eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Fernando Torres, hvězda Chelsea, je ohrožen „syndromem vyhoření“

Autor:
Datum: 12. 5. 2012

Trenér anglického klubu Chelsea Roberto di Matteo má starosti se svou španělskou superhvězdou Fernandem Torresem. „Obávám se, že mu hrozí takzvaný syndrom vyhoření. Hráli jsme ve 21 dnech už sedmý zápas, Fernando je ve výborné fyzické kondici, ale na jeho hře není něco v pořádku. Musíme se tím nějak zabývat,“ konstatoval di Matteo po úterním zápase Ligy mistrů.

Osmadvacetiletý Torres, který má přezdívku „El Niňo“ (španělsky „Dítě“), přišel do Chelsea 31. ledna 2011 z Liverpoolu za přestupní částku 50 milionů liber a stal se nejdražším hráčem v historii klubu. Útočník, který zářil v Atlétiku Madrid, Liverpoolu i ve španělské reprezentaci, dosud v Liverpoolu nenaplnil očekávání. Velmi často je jen střídajícím hráčem, jeho velký střelecký potenciál se v modrém dresu ještě naplno neprobudil. Je však mistrem světa z roku 2010, dvojnásobným mistrem Evropy, na EURO 2012 byl dokonce vyhlášen nejlepším střelcem z řady „třígólových“ kanonýrů. Odehrál z nich však nejmenší počet minut.

Matteo přiznává, že se Torresovou situací zabývá už delší dobu a „syndrom vyhoření“ je zřejmě nejlogičtějším vysvětlením. „Jsme ve velké zátěži a rotace v kádru je nutná. Chtěl jsem ho nechat v minulých třech týdnech trochu odpočívat, ale když se zranil Daniel Sturridge, tak jsem neměl jinou možnost, než ho nasazovat do hry,“ řekl trenér Chelsea.

-Pavel Skramlík-

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace